Oktober 2013

11.OKT ’13 “Efterårsnyt fra Tudsegård”

Her mens efterårsbladene falder blidt i det klare efterårslys, lidt løst og fast fra Tudsegård, mig og hestene.

Først et lille fint citat min mor havde fundet mellem sine papirer, hun havde skrevet det ned fra Rudolf G. Binding: eitvorschrift fur eine Geliebte:
“Den der foragter jorden og som ikke elsker det fjerne, den der er smålig og pedantisk, den der laver tricks, den der er uklar i sit sind, den der tvivler, den der er negativ… Han rider dårligt. Men den der søger livet, der elsker vidderne, den der er hersker – og først og sidst hersker over sig selv – den der er fattet og samlet, som har tillid til sig selv og som er klar af ånd, kan ride godt.
Og
“Hesten ved alt om dig”…
Således i rette stemning kan jeg fortælle at mine heste helt sikkert ved alt hvad der er værd at vide om mig; mine kampe, sejre og nederlag, mit åndedræt og mine følelsers bevægelser i min krop, mine drømme og længsler, glæder og sorger. Og jo mere jeg selv ved om alt dette i mig, jo mere trives mine heste i mit selskab.
Denen sommer har budt på starten for det nye uddannelseshold til hesteassisteret terapeut, på billedet ses nogle af dem sammen med Misty der som altid iagttager alt hvad der foregår, også denne demo-terapi-session, øjeblikket efter gik hun selv ind på banen og deltog aktivt…
2 spændende år ligger foran os.
Det første hold er også godt i gang med deres 2. år – vi har brugt tid og kræfter på at forstå og mærke forsvar, i tanke, krop og følelse. Lærerigt for alle, mig selv inklusive.
Tudsegård har haft fint besøg af Hannibal, 13 årig vallak der skulle rides fast i en periode, mage til venlig hest skal man lede længe efter… Måske ikke hvis du spørger Oldeborgeren Shadow der oplevede den første gæst der ikke flyttede sig for ham, men tværtimod gav ham nogle solide bid… Hannibal the Cannibal som en klient døbte hesten… Det var nok ikke så skidt en erfaring at ikke alleflytter sig for Shadow. Men noget overrasket så han ud…
Det blev til 2 flokke, Hannibal gik med de sidst ankomne; Misty og Trunte, og shadow med Palette, Natasja og Cookie. De små ponyer gik som sædvanlig deres egne veje.
Desværre blev jeg mere og mere overbevist om at noget ikke var helt godt med Hannibals ryg, bevægelsen under rytter gik ikke hele vejen igennem, han gik mod højre hvis der ikke var et hegn og taktede mærkeligt skiftende i traven. Det sidste stykke tid gik derfor med styrke/smidigheds træning og trailertræning. Nu er jeg spændt på hvad ejeren finder ud af med dyrlægen.
Vemodigt er det altid når en ny ven rejser afsted igen…
De faste ture til Jylland og Fyn fyldes op af mennesker og heste. Nogle arbejder med sit indre uden hest, nogen med hest, nogen med træningen af hest – men gennem det hele skinner at når der er kontakt til dét som er i os, skabes bevægelse; i menneske og i hest!
Se www.happyhorses.dk for datoer.
Stadig foredrag om hvordan heste kan hjælpe os. De næste:

13. November kl 18:30: foredrag: Med hesten som hjælp. Dalbyvej 56. 4623 lille skensved Tilmelding Lisette Pelsen: 24264565.

5. NOV. Kl. 20 Foredrag: Med hesten som hjælp. Foreningen Eldur, Reerslev Forsamlingshus, Tingstedvej 27, 2640 Hedehusene. Tilmelding Lotte Schwartz-Klint  , Mail: lotte@mklint.dk

Nu har jeg efterhånden nået de 24 af dem som jeg lovede mig selv at holde!
Jeg får ikke trænet så meget med Shadow som jeg kunne tro jeg gjorde, han klager nu ikke, og har jeg ikke altid selv sagt: Hvis det går fremad så går det godt!!! ? Og fremad går det. Det har gjort ham godt at få massage og laserbehandling af Vibeke Lønskov, der var noget ømhed i den store ryg.
Palette har også nydt godt af massage og laser, ser bedre ud end nogensinde, og ser stadig ud som om hun kunne myrde hvis jeg spørger om at komme op – så jeg bliver nede…
Lille Torden dier stadig nu på 4. år… og er stadig overbevist om at verden kun har godt at bringe hende.. Resten? Happyhorses!
Ellers bringer efteråret nyt kursusforløb i biologisk traumeterapi hos Ulla Rung Weege, til glæde for mig selv og forhåbentlig dermed dem jeg møder på min vej.
Og så lige et citat mere dennegang fra Carl Friedrich friherre von Langen: “Se på din hest når du er siddet af og prøv at finde ud af hvad den tænker om din ridekunst. Klap den i hvertfald på halsen, selv når du tror, at denne gang har du da ikke gjort den nogen fortræd” …
Og “Det er skam ikke nogen ikke nogen hemmelighed. Det er tværtimod lige ud af landevejen. jeg elsker mine heste og viser dem det og de elsker mig og viser mig det også. Det er det hele.”
Måske ses vi derude?
Happyhorses! Truels