Nyhedsbreve - Happy Horses

Genfind langsomheden med hesteterapi

Jeg var til fødselsdagsfest for en god ven for nylig.

Jeg skulle holde tale. Da jeg rejste mig, stod jeg lidt inden jeg begyndte at tale. En anden af gæsterne snorkede for sjov, eller sådan opfattede jeg det, som en kommentar til at jeg ventede hvad? 10-20 sekunder. Jeg gav mig bevidst lidt tid; tid til at mærke overgangen fra at sidde spisende og konverserende til at stå dér; alle kiggede og jeg skulle udtrykke mig til en god ven med alt hvad det indebar af følelser. Tid til at samle mig som det hedder, så jeg kunne få sagt det jeg gerne ville. Det krævede en pause, et mellemrum for mig.

Vores verden er fyldt med hastighed, men vi er ikke altid hurtige selv. Dele af os er langsomme og trives bedst i langsommeligheden. Hvis vi skal have hele os med, skal vi sørge for at vi skaber øjeblikke der tilgodeser hele os; det hurtige og det langsomme.

I går aftes satte jeg mig ned i halmen ude ved hestene. De stod spredt rundt i stalden. Fra jeg satte mig til Lille Torden –som ubetinget er den mest nysgerrige af dem alle – kom over, gik der måske et par minutter. At sidde og betragte et ben der strækkes, en hov der sættes ned, en krop der bøjes og en mave der kradses, intet forhastet, alt i sit eget tempo, velovervejet og veludført. Så kom Midnight Shadow. Langsomt nærmede han sig i mørket, standsede og bevægede sig igen nærmere. Strakte halsen og snusede til mit udstrakte ben. Tog et par skridt, stoppede og sukkede.

 

Nogle gange er det også det hesteterapi handler om: Langsomhed. At opleve hvad der sker når vi tillader os at synke ned i den. Hvad der så end dukker op i os. Stort og småt. Sorgfuldt og glædeligt. Måske sorgen over at forlade det langsomme derude i al det hurtige. Det mest sårbare og følsomme passer vi omhyggeligt på. Når det går stærkt, vil vores forsvar let tænde for at passe på os. I langsomheden er der mulighed for at de fine, følsomme, sanselige og sarte dele af vores person kan vise sig. Det sker sammen med hestene.

Happy new year og Happyhorses!

Hesteterapi til udviklingshæmmede

Hesteterapi til udviklingshæmmede

På en smuk, smuk efterårsdag, hvor solen skinnede november-klart på heste og mennesker, optog Jesper Lambæk fra www.historiefabrikken.dk en lille film om mit arbejde med hesteterapi til udviklingshæmmede. Efter at have filmet hesteterapi her på Tudsegård, kørte Jesper videre for at interviewe Caroline om hvordan hun som socialpædagog så på mit arbejde med heste og mennesker i hesteterapi.

Jeg er rigtig glad for resultatet. Det er der flere grunde til, men du skal have lov at se filmen uden at vide for meget  🙂

 

Hesteterapi til udviklingshæmmede

Kloge heste

Vi bliver alle ældre og efter sidste vinter var det tydeligt, at Tarzan og Cookie var ved at være gamle. Nogen har fusket med Tarzans pas der gør ham ca halvt så gammel som han egentlig er… i trediverne. Tænderne er ikke hvad de har været, så denne sommer har han tit fået lov til at gå i haven, mens de andre heste var på vandre fold. Det gode er svært at slippe for en kvik hest der nu er Tudsegårds Houdini #2. Ved den mindste chance er han ude af vinterfolden og på græs i haven eller som i morges; hos naboen… Hun ser heldigvis kærligt og mildt på uinviterede heste i sin have kl 7 om morgenen.

Hesteterapi til udviklingshæmmede

Her er så Tarzan på vej ind i stuen til min nabo 🙂

 

Hesteterapi til udviklingshæmmede

Det er en særlig gave at få lov til at arbejde med hesteterapi til udviklingshæmmede. Sammen i hesteterapi. Hvis vi skal mødes skal vi som bekendt mødes lige der hvor vi er. Og i denne sammenhæng er det et sted der ofte er langsomt. Og jeg, som formentlig mange andre, trives godt i et langsomt tempo – jeg tror oprigtigt på noget en klog kvinde har sagt: ”Verden har brug for langsomme mennesker” – når det går stærkt, misser vi nuancer, ofte vigtige – og der er godt nok meget der går stærkt i verden. Så at mødes i en langsomhed derude ved hestene skaber øjeblikke med relation og kontakt og stor skønhed. Tænk at få lov til at være sammen om at opleve vand der fylder et drikkebasin eller at være sammen om at kigge på muler, læber der bevæger sig når hestene spiser… I det små opstår det store. At leve og mærke vi lever.

 

Happyhorses til dig derude.

Oktober 2017

Trænger du til at mærke dig?

Hvad der er vigtigt, hvor du er på vej hen og hvorfor? Her i efteråret tilbyder jeg sessioner med indledende meditation med fokus på sansningen af hestene samt efterfølgende 1-1 session assisteret af de 10 heste på Tudsegård. Hestene har nu alle minimum arbejdet med terapi i 5 år og er således erfarne i mødet med nye mennesker. Jeg har til gode at vi ikke finder nærvær og mening i mødet med dem her.

Meditation og session varer 2 timer og finder sted her i Tudsegårds smukke omgivelser med udsigt til Lammefjorden. Pris 1.250,-

  1. hold på uddannelsen til hesteassisteret terapeut er i gang.

På  2. kursus startede hver dag med at meditere foran hestene til lyden af deres gumlen. Allerede nu ved kursisterne hvad det er heste gør med os og vores nervesystemer; får os bedre til at mærke os selv – hele os selv – tilbyder en lindrende, åbnende kontakt og formår på nærmest magisk vis at træde ind i vores liv på en måde der giver mulighed for at finde mening og forløsning.

Uddannelseskursisterne har 2 år foran sig med gæstelærere, teori, praktisk øvelse med hinanden og udefrakommende gæster før de rejser ud i verden som hesteassisterede terapeuter og hjælper med at genfinde en følsomhed hestene har svært ved at forlade.

 

I september har jeg været på besøg hos Ute Lehman og hendes Horse in Harmony uddannelse.

Fokus var på hvordan hestene påvirker os – og omvendt – og medvirkede til at give en større forståelse for hvordan og hvorfor temaer som angst og forkert-følelsen optræder i vores samvær med hestene. Det blev en fin formiddag der var med til at åbne for at vi taler om at vi kan føle os utilstrækkelige, forkerte, dumme og bange når vi er sammen med vores heste. Hvis dette skal fylde mindre skal det blive muligt at være sammen om det. Jeg tror vi fik taget et skridt i den retning.

 

Snart falder efterårets blade i brændende farver mod jorden.

Happyhorses

 

Juni 2017

Snehvide (på billedet) er en temmelig direkte hest, og en af de to heste der en gang har sparket mig i de snart 20 år jeg har arbejdet med heste.
Jeg skulle dengang ordne hendes hove og var noget fraværende,- SPARK – og så var jeg nærværende igen. Hun brød sig åbenbart ikke om manicure uden nærvær…
Den anden hest der har sparket mig var Palette der også bor her, men det er en historie I får en anden gang.

Lige så skrap, direkte og med brug for tydelige grænser Snehvide er, ligeså opmærksom, nysgerrig og undersøgende er hun; og gerne en af de første til at hilse på dig hvis du kommer ud på folden. Hun er også en af de tre grunde (den anden var hendes datter; Lille Torden, den tredie Trunte, Fjordhesten) til at jeg har lavet vandrefold – til de af Jer der ikke ved hvad det er, så er det 5-8 m bred fold hvor hestene skal gå langt for at græsse, spise, drikke, hvile, sole, kigge på blomster…? Snehvide fik livsstilssygdommen forfangenhed, der svarer lidt til sukkersyge hos mennesker. For meget æde og for lidt motion.
Så valget stod mellem at skille Snehvide og datteren fra flokken på en lille fold – og tro mig, det er ikke let at holde hende inde…, eller vandrefold. Så da Ruben fra Spanien dukkede op som workaway – Rejsende der arbejder for kost og logi – tog vandrefolden for alvor fat. Og Snehvide og datter (og Trunte der blev alt for tyk) kunne blive sammen med flokken.
Så nu vandres der på Tuse Næs!

Snart drikkes der også champagne fordi på Sankt Hans dag den 24. juni springer de 6 nye hesteassisterede terapeuter ud! Det er det fjerde hold, og lige som med de andre hold har det været en utrolig rejse. Så meget at lære om sig selv, heste, andre mennesker og den kontakt der skaber udvikling. Et hold med meget lyst til at komme ud og arbejde med heste og mennesker, det bliver spændende at følge Jer derude!

Fra en tidligere elev dejlig besked om en kommune der har bevilliget hesteassisteret terapi til en gruppe unge piger! Det bliver også spændende at følge og skønt det offentlige bliver mere og villige til at bevillige hesteassisteret terapi!

PÅ uddannelsen er der flere dygtige gæstelærere der sørger for andre input, vinkler og kontakt end dét jeg gør. Jeg er startet på yderligere samarbejde med Kirsten Sylvest Kleinert der har uddannet psykoterapeuter på DIPU gennem flere år. Vi afholder kommende weekend tre dages kursus i skam og til august starter vi en et-årsgruppe i relationel biologisk traumeterapi. Dét bliver godt! Se http://truels.dk/kurser.html  for info.

Til august skal det femte hold starte på uddannelsen som hesteassisterede terapeuter og det er utrolige 5 år siden at de første startede. Jeg har sammen med min kone, Susse der også er gæstelærer på uddannelsen, afholdt optagelsessamtaler. Supermotiverede ansøgere der vil lave et godt nyt hold.
Der er stadig ledig plads på uddannelsen. Så hvem derude er det der skal med på en uddannelse der sikrer dig personlig udvikling, teoretisk og praktisk forståelse af terapi og hesteassisteret terapi, og et solidt fundament til at arbejde professionelt med mennesker med hestens hjælp?
Tjek http://www.happyhorses.dk/ for mere info.

Med ønsket om en lun, rekreerende og nærende sommmer til alle og: Happyhorses!
Truels

Juli 2016

Så sprang de nye hesteassisterede terapeuter fra Happyhorses ud. Fra venstre: Cathrine Vinther Hohnen, Liselotte Højstrøm, Marlene Englegaard, Maria Marlet, Anita Nielsen og Marloes de Vries.

Stort tillykke til dem og tillykke til verden der får 6 kompetente, kontaktfulde og empatiske terapeuter derude!

Det har været mig en glæde at følge dem på deres vej gennem 2 år med læring, grin, tårer, nysgerrighed og…heste!

Til efteråret skal det nye hold, hold 5…, starte. Der er stadig ledige pladser, og starten bliver 3. November. Der er ansøgningsfrist 1.oktober.Se hjemmesiden for info.

SÅ kender du nogen der overvejer det, eller ikke vidste uddannelsen fandtes og passer, så prik dem på skulderen, hvisk dem i øret eller kys dem på næsen og fortæl at der er ledig plads 🙂

Sand mellem tæer og tænder, salt i håret og sol på dig!

Happy-summer-horses, Truels

Januar 2016

29.1.2016
I kan da ikke sige jeg spammer med de her nyhedsbreve… Sidst var vist i august. Der er gået så længe at en spurgte om hun var røget af listen – tak for det. det skubbede også lidt til at få skrevet et brev. Men der skal jo også helst være noget nyt…
Nyhedsbrev – den store nyhed er så at cirklen i en eller grad er sluttet. For ca 15 år siden åbnede min hjemmeside med rådgivning om hunde og heste. Siden har jeg også tilbudt terapi for mennesker.
I en periode har hundene været af hjemmesiden og jeg har ikke tilbudt rådgivning om hunde. Jeg har ind i mellem givet rådgivning når nogen har spurgt/hørt om at jeg kunne noget.
Sidst for ca et år siden forsvandt mit tilbud om rådgivning om heste og træning af heste. Nu er både rådgivning om heste og hunde tilbage.
Min forståelse og viden om mennesker og dyr hænger sammen og det føles derfor naturligt at tilbyde dét jeg kan til både dyr og mennesker.http://happyhorses.dk/raadgivning-hunde-og-heste.aspx

Jeg har som dyreadfærdsterapeut lært og kan meget om tilvænning og forstærkning – de elementer der bruges allermest når dyrene skal ind i vores verden, vores dagsorden. Jeg har ofte sagt at problemet med forstærkning – en indlæringspsykologisk teknik der øger hyppigheden af en adfærd – er at det virker. For i det faktum ligger den fare at vi mister øje for dyret, fordi vi kan opnå et eller andet resultat.
I dag er jeg optaget af, hvad det er der sker når dyrene møder vores verden, vores dagsorden. Vi er så ofte fascineret af dyrenes evne til nærvær (og glemmer måske at vi selv er dyr med den samme evne) og mange mærker en tiltrækning til denne evne, ja endog en længsel. Ofte er det præcis denne evne til nærvær som forsvinder for dyret i dets møde med os og vores dagsorden.

Menneskers omgang med dyr handler ofte om noget vi  vil. Vi har en dagsorden. Det betyder i en eller anden grad at samværet/relationen defineres ud fra vores dagsorden. Det betyder igen at dyret i en eller anden grad forlader sin egen dagsorden/måde at være i verden på. Afhængig af hvad vores dagsorden er, har dette forskellige konsekvenser.

Lad mig give et eksempel: En kunde kontakter mig fordi hans hund ikke vil gå ind i parken hvor de ellers plejer at gå. Den har haft nogle uheldige oplevelser. Han har prøvet at rose den når den gik lidt ind i parken, være bestemt autoritær (dét nogle vil kalde dominerende)-  intet virker. Et eksempel på at det var vigtigt for ejeren at hunden kunne komme ind i parken. Jeg foreslog ham at se hvor hunden ville hen.
Jeg foreslog ham også at henlede hundens opmærksomhed på hele verden når de nærmede sig parken. Vi mennesker har ofte den evne når en dagsorden presser sig på, at vi får tunnelsyn, man kunne sige at vores væren i verden bliver lineær, vi forlader en nærværende cirkulær væren. Dyrs (inklusive mennesker) naturlige væren er cirkulær. Men er presset fra indre eller ydre dagsorden for stor bliver vores væren mere og mere lineær og vores nærvær for hele verden mindre.
Pga parkens betydning forsvandt hundens cirkulære verden, ejeren kunne hjælpe den tilbage ved selv at forblive i den cirkulære væren. Virkelig se farverne på træerne, virkelig dufte mulden under hækken og vise hunden det. Hjælpe hunden tilbage i dens naturlige tilstand.

Hvad gemte sig i parken? Du kan lægge hvad du vil derind. Men noget defineret af mennesker…

Dybest set handler dyr-menneskedyr relationen ikke om hvad vi kan lære dyrene, men hvad de kan lære os. Om nærvær og kærlighed. Jeg har set med mine heste at jo mere jeg lod dem være i deres egen dagsorden, jo mere bød de ind i arbejdet med terapi og mennesker. De fortsætter med at forundre, begejstre og berøre mig med deres adfærd. Altid meningsfulde og oftest vidunderligt omsorgsfulde.

Jeg husker at en journalist i en diskussion for nogle år tilbage spurgte om jeg da mente at heste havde en fri vilje. Jeg svarede ikke. Men i dag er jeg ikke i tvivl; i den forstand vi selv har en fri vilje, har heste og andre dyr det også.

På uddannelsen til hesteassisteret terapeut gik hold 4 (!) i gang i oktober. Endnu en gang er det en glæde og et privilegium at skulle være sammen med nogen i 2 år – vi er kommet godt fra kaj.
Der er ansøgningsfrist til uddannelseshold 16-18 1. juni. De første ansøgninger er allerede kommet.

30. april afholder jeg åben temadag med Winnie Stubkjær Laursen. Hun har siden 1998 arbejdet i Danmark og udlandet med at udbrede De Kloge Dyrs følelser, tanker og behov. Hun samarbejder med dyrlæger, landsholdsrytter, terapeuter mv.
I 2014 udgav hun bogen “De Kloge Dyr – Om Følelser, Tanker, Adfærd & Behov”.
Winnie skriver bl.a. om dagen: Hvad driver dyrene til at gøre en indsats i interaktionen med mennesker, og er dyrenes tankegang som vi menneskers? Hvad er bag deres ydre? Er det instinkt, sanseevner, en højere bevidsthed, evnen til at læse vores tanker og behov, eller er det alene empati og ønsket om at støtte os, eller en tanke om flokforhold og sammenhold der driver dyrene? Eller hvad er det? Er det egoistiske grunde der driver dyrene, eller er det noget andet ? Mener dyrene egentligt at de har glæde af at medvirke i “vores projekter”, herunder terapi med mennesker ? Temadagen vil give unikke svar….
Jeg regner med at vi kan overtale Winnie til også at kommunikere med nogle af mine heste… 🙂

Program for dagen:
9.30: Morgenbrød
10: Winnie Stubkjær Laursen underviser
13: Frokost
14-17: Winnie underviser.
Pris for hele dagen inkl. ophold, mad, kaffe, te: 1.400,-
Tilmelding til mig. Endelig tilmelding ved indbetaling.
Der er plads til 12 deltagere.
Jeg glæder mig til en dag i et felt der slet ikke er mit og så alligevel…

Happyhorses, dogs and people med bløde muler, ører og øjne til Jer alle.

Truels

Ps Ønsker du ikke at modtage disse mails, så besvar venligst denne mail med nej tak.
pps Billedet er taget af Anna Maria Olsen -tak for det.
ppps Jeg kommer stadig ud og holder foredrag om heste og terapi, dyr og mennesker ganske gratis hvis du kan samle 25 tilhørere. Jeg skal blot have mine transport udgifter dækket.

August 2015

4.8.2015

Sommernyt fra Tudsegård.

Kære alle sammen,

Så er jeg tilbage efter ferien. Og nu skinner solen oven i købet 😉

Disse aftener forstås hvorfor det hedder Tuse Næs og vi har kaldt stedet Tudsegård. Det vrimler med tudser. Poul Peanut, den 11 måneders Sankt Bernhard hvalp, har en fest med at fange dem med poten. Det ser hårdt ud at være tudse… Det er klogere af ham end det som hans ven mastiffen Buddha gjorde; han tog dem i munden, hvorefter han spyttede og savlede (endnu mere…) af den gift de sprøjtede ud i munden på ham. Han gjorde det igen og igen.

Helle Knudsen fra Den Hele Ekvipage spurgte om jeg ikke kom igen til DHE-træf Jylland med meditation og foredrag – det ville jeg jo gerne.

Det var planen, at jeg skulle holde to meditationer til lyden af gumlende hest med efterfølgende foredrag om hesteassisteret terapi. Kl 12 og kl 15. Inden kl 12 annoncerede speakeren over højttaleren at det skulle foregå og at man kunne møde mig ved demo banen og følges med mig til hestene. Jeg fandt hø frem til hestene og begav mig ned til demobanen. Da klokken var 12 stod jeg der. Jeg kunne ikke lige se nogen der ledte efter mig. Det var ikke så mærkeligt, for da jeg gik over til hestene, kom ingen med mig. Ved hestene var heller ingen mennesker. Jeg ventede lidt hvorefter jeg måtte konstatere, at der ganske enkelt ikke var mødt nogen mennesker til meditation. Jeg kiggede på hestene. De kiggede lidt på mig og viftede lidt fluer væk.

Jeg tænkte at det godt nok ville være ærgerligt at rejse til Randers fra Tuse Næs (v. Holbæk, Sjælland) og så ikke have én tilhører… Jeg fik fat i Helle og vi debatterede frem og tilbage hvordan jeg kunne få flere til meditationen kl 15. Vi endte med at gøre som første gang dog med den tilføjelse, at jeg, når foredraget på demo banen var ovre, skulle gribe mikrofonen og selv gøre opmærksom på mig.

Heldigvis for mig var der denne gang en del flere mennesker ved demobanen hvor Ute Lehman holdt foredrag om bidløs ridning. Da hun var færdig, greb jeg mikrofonen, fortalte hvor glad jeg var for at være tilbage på DHE træf, og at jeg nu ville gå over til foldene og lave en guidet meditation til lyden af gumlende heste med efterfølgende foredrag om hesteassisteret terapi for de som var interesserede. Og så gik jeg. Da jeg kiggede tilbage over skulderen kunne jeg se 40-50 mennesker som fulgte med. Oven på oplevelsen kl 12, havde jeg svært ved at tro mine øjne og tænkte at de nok bare var på vej væk – ikke med… Men de fulgte med hele vejen over til hestene. Jeg holdt meditationen og efterfølgende foredrag.  Og sådan kan man have to vidt forskellige oplevelser den samme dag.  Opløftet drog jeg tilbage til Sjælland med aftenfærgen.

Jeg minder om at hvis du kan samle 20 interesserede, kommer jeg gerne og holder foredrag om hesteassisteret terapi – gratis. Jeg skal blot have transporten dækket.

Som tidligere skrevet blev det andet hold hesteassisterede terapeuter færdige i juni. Hold tre er færdige med deres 1. år. Det er meningen at hold 4 skal starte til oktober – der er stadig ledig plads!

Til november tager jeg igen med Susse Vallø Bisgaard og Anne Hejselbjerg Winther til Marokko og afholder for fjerde gang kursus i Tankefeltterapi og Ho’Oponopono. Se Happypeople.dk for mere info!

Jeg er ved at hegne en ny fold ind, de gamle har efterhånden ikke helt nok græs  – det bliver en fest for flokken når ca 3 hektar græs åbnes. For hestene bliver dét nok den største nyhed.

 

Go’ sensommer og happyhorses til Jer alle!

———————————-

Juni 2015

23.6.2015

Kære allesammen,

Så blev det solhverv!

Med solhverv sprang de nye Hesteassisterede terapeuter fra Happyhorses ud.

To år har de været undervejs. Turen har budt på mange store øjeblikke med kontakt og heste… Som det hedder og bør sig var der flag, champagne, taler og tårer 🙂

Med sig har de nu alt de har lært om sig og hesteassisteret terapi, et diplom og dokument der fortæller:

På uddannelsen til hesteassisteret terapeut er der i løbet af to år, på 14 internatkurser og 2 temadage med i alt 306 timer, undervist i:

Hesten i hesteassisteret terapi

Nervesystemet; kamp, flugt, frys

Dysfunktionelle familier

Menneskelig udvikling i kontakt

Terapeutisk arbejde med børn

Psykologisk forsvar

Terapeutiske processer

Terapeutisk arbejde med udviklingshæmmede og udviklingsforstyrrede

Etik i terapi

Mennesker i relation og afhængighed

Stress responsesystem

Gruppeprocesser

Meditation

Psykiatriske diagnoser

Kursisten har haft minimum 20 individuelle terapitimer.

Uddannelsen har haft fokus på kursistens individuelle udvikling; personligt og fagligt.

 

Sådan.

Her er det Vibeke Haarbye-Pedersen der modtager diplom.

Der er optaget nye kursister til det nye hold på uddannelsen, men der er stadig ledige pladser. Starten er udsat til oktober, så kender du nogen eller skal du selv, så…kig på www.happyhorses.dk – hvor man iøvrigt også kan finde link til hesteassisterede terapeuter uddannet her.

Rejseri fra vest til øst fordi jeg først gæsteoptrådte på Ute Lehmans hestetrainer uddannelse – og det er i Nr. Nebel ved Vesterhavet – og dernæst holdt foredrag i Landsforeningen af Psykiatribrugeres  (LAP)telt på Folkemødet på Bornholm.

Begge steder var en god oplevelse. Hos Ute talte jeg dels om hvad hesteassisteret terapi er og dels om hvordan vores indre påvirker hesten. Vi gumlemediterede ved siden af Utes fine heste. Tak for fine stunder der.

Hos LAP konkurrede jeg med 2500 andre arrangementer. LAP tog så fint imod mig og jeg håber at vi kan fortsætte samarbejdet 🙂

Folkemødet er en oplevelse man bør unde sig. Det er Distortion/Roskilde festival for voksne, med dialog og debat på programmet. Det er noget at kunne debattere åbent med folk man ikke er enige med.Stemningen er åben, venlig og imødekommende. Og så er Bornholm jo bare NICE. Så tak for det.

Jeg nåede også et smut forbi DHE træf Sjælland. Igen var der sådan en fin stemning. Mennesker og heste der så ud til at have det godt sammen. Jeg fortalte om hesteassisteret terapi og ledede 2 gumlemeditationer. Første weekend i august tager jeg til DHE Jylland og gør det igen.

Alle heste har det godt – nogle lidt græsgodt… – Cookie er ved at komme sig efter en hovbyld og Natasja efter allergisk reaktion. Heldigvis ikke sommereksem. Dermed flere dyrlæge besøg på en uge end på de sidste 3 år… Igen skønt at slippe dem på græs – den begejstring er svær at stikke.

Tudsegård havde igen besøg af Henrik Carlsen og Vinot Kumar der med deres unikke dansk-indiske blanding af kropsarbejde og meditation skabte et fint og kærligt rum gennem to dage for 12 deltagere.

Stort og småt fra Tudsegård hvor alt står i flor.

Hav en dejlig sommer.

Happyhorses, Truels

Marts 2015

25.3.2015
Hej allesammen,
sammen med en længe ventet forårssol og blå himmel – for ikke at tale om mudder der tørrer og får en lysere brun… – blev Tudsegårds nye lokaler endelig færdige!
Det nye undervisningslokale stod færdigt og er blevet indviet og taget i brug. Alle har været glade selvom vi nok er dem der er allermest begejstrede for de nye omgivelser.
Der er god plads til undervisning og øvelser.
Samtidig betød det at opholdstuen også fik meget mere plads og et nyt langbord med plads til 12 personer.
Det gamle har hele tiden fungeret fint, men det her er en fornem opgradering som en kursist udtrykte det.
Spændende at se hvor mange kursister der skal have glæde af det på den nye 1-årige efteruddannelse i hesteassisteret terapi for psykologer, psykoterapeuter og behandlere med terapeutisk erfaring.
Uddannelsen har ansøgningsfrist 1. april, læs mere om den her:
Nogle gange kan tilfældige møder give nye muligheder. I januar var jeg med Happypeople.dk i Marokko og lave kursus i Tankefeltterapi og Ho’Oponopono. På vej ned fra besøg i Berber landsby i Atlasbjergene mødte jeg en dyrlæge og en Horsemanship træner der arbejdede med lokalbefolkningen om træning af mulddyrene. Jeg faldt i snak med ham og han fortalte at jeg skulle møde en engelsk dame der havde lavet æsel/mulddyrs refugium.
Ikke så længe efter vendte jeg tilbage til Marokko for at besøge Susan Machin som den engelske dame hedder. Se http://www.marrakechmules.com
Vi lånte en bil og kørte ud af byen. Ind i den lille marokkanske landsby for at spørge om de kendte den engelske dame med æslerne. Det gjorde de og ind i bilen hoppede et stk marokkaner for at vise vej. Op over bakken rundt om hjørnet og der lå noget der i vores verden er et mindre palæ… Med udsigt til Atlasbjergene lå et kæmpestort hus. Gartneren… lukkede os ind af den store port og vi trillede op i vores lånte bil til huset. Der mødte en venlig ældre dame os. Bød os ind i stuen foran den 4m brede pejs til en kop kaffe. I en lænestol sad hendes smilende og høflige mand med en bog. Tankerne om en pensionist tilværelse foran pejsen, swimmingpoolen, bjergene var blevet til et refugium for æsler og mulddyr.
Hun tager sig af udtjente æsler og mulddyr der har arbejdet (hårdt) i byen med at trække varer. Samtidig gjorde hun sig overvejelser om ikke dyrene kunne få en ny funktion i livet. Vi diskuterede altså mulighederne af at etablere Æselassisteret terapi i Marokko!
Jeg har foreløbig tilbudt at komme og undervise, deltage i eventuel fundraising og – og det får i mit hovede karakter af Coen film scene – medvirke til at forklare de lokale myndigheder hvad det går ud på. Æselassisteret terapi…
Vi får se hvor langt Susan kommer med sine planer, jeg er ihvertfald glad ved tanken…
Uanset hvad der kommer ud af det, var mødet med Susan, hendes mand og æslerne en oplevelse af de bedre. Et føl kunne jeg godt have haft med hjem i håndbagagen…

Happyhorses til Jer alle fra folk og fæ på Tudsegård

Truels

Oktober 2014

6. oktober 2014 10:29
Emne: Nyt fra Tudsegård

Hej allesammen,

i et gyldent lys uden mage bevæger sensommeren sig mod efteråret.

Begge hold på uddannelsen til hesteassisteret terapeut har lige været her og igen blev jeg forundret og betaget af hvordan hestene på fineste vis bød ind med adfærd der gav mening og støtte til forskellige processer.

Til november starter den 1-årige efteruddannelse i hesteassisteret terapi for psykologer og psykoterapeuter – igen den første i Skandinavien! Se her:
/mennesker/efteruddannelse-i-hesteassisteret-terapi.aspx

Jeg skal nu for tredie gang til Marrakech sammen med Susse og Anne Hejselbjerg Winther for at lave kursus i Tankefeltterapi og H’Opopono i denne magiske by – kurset har fået ny dato: 17.-21. januar ’15
Se her hvis du bliver nysgerrig efter at kombinere en enkel, effektiv teknik med Hawaiiansk livsvisdom og  Marrakech’s magiske marokkanske mystik…:  http://www.happypeople.dk/dokumenter/HappyPeople_Marokkokursus_jan2015.pdf

Happypeople kan iøvrigt nu findes på Facebook… og mine kurser med mere vil også finde vej dertil.

Så glæder jeg mig også til at fortsætte samarbejdet med Kirsten Kleinert Carlsen fra DIPU.dk<http://dipu.dk/> – Kirsten har været gæstelærer på uddannelsen, nu tilbyder vi sammen terapigrupper – i denne sammenhæng uden heste… – se mere her:

/mennesker/terapeutiske-fordybelsesdage-november-’14.aspx (3 dage med terapeutisk gruppe I Kbh.)

/mennesker/terapeutisk-fordybelsesgruppe.aspx (4×3 dages gruppeforløb hhv. Kbh.  og Tudsegård)

I overmorgen kommer jeg til Vestjylland for at holde foredrag om hvorfor og hvordan heste kan hjælpe mennesker. Du kan nå at tilmelde dig hos Kir: kir.thorsted@hotmail.com<mailto:kir.thorsted@hotmail.com>
Det foregår her: onsdag kl. 19:00
Stutteri Vestergård, Anerbjergevej 46B Sdr. Bork 6893 Hemmet

Og hvis man har spekuleret på hvordan der egentlig ser ud på Tudsegård (i marts), så værs’go:

Udsigten fra terrassen.