Marts 2015

25.3.2015
Hej allesammen,
sammen med en længe ventet forårssol og blå himmel – for ikke at tale om mudder der tørrer og får en lysere brun… – blev Tudsegårds nye lokaler endelig færdige!
Det nye undervisningslokale stod færdigt og er blevet indviet og taget i brug. Alle har været glade selvom vi nok er dem der er allermest begejstrede for de nye omgivelser.
Der er god plads til undervisning og øvelser.
Samtidig betød det at opholdstuen også fik meget mere plads og et nyt langbord med plads til 12 personer.
Det gamle har hele tiden fungeret fint, men det her er en fornem opgradering som en kursist udtrykte det.
Spændende at se hvor mange kursister der skal have glæde af det på den nye 1-årige efteruddannelse i hesteassisteret terapi for psykologer, psykoterapeuter og behandlere med terapeutisk erfaring.
Uddannelsen har ansøgningsfrist 1. april, læs mere om den her:
Nogle gange kan tilfældige møder give nye muligheder. I januar var jeg med Happypeople.dk i Marokko og lave kursus i Tankefeltterapi og Ho’Oponopono. På vej ned fra besøg i Berber landsby i Atlasbjergene mødte jeg en dyrlæge og en Horsemanship træner der arbejdede med lokalbefolkningen om træning af mulddyrene. Jeg faldt i snak med ham og han fortalte at jeg skulle møde en engelsk dame der havde lavet æsel/mulddyrs refugium.
Ikke så længe efter vendte jeg tilbage til Marokko for at besøge Susan Machin som den engelske dame hedder. Se http://www.marrakechmules.com
Vi lånte en bil og kørte ud af byen. Ind i den lille marokkanske landsby for at spørge om de kendte den engelske dame med æslerne. Det gjorde de og ind i bilen hoppede et stk marokkaner for at vise vej. Op over bakken rundt om hjørnet og der lå noget der i vores verden er et mindre palæ… Med udsigt til Atlasbjergene lå et kæmpestort hus. Gartneren… lukkede os ind af den store port og vi trillede op i vores lånte bil til huset. Der mødte en venlig ældre dame os. Bød os ind i stuen foran den 4m brede pejs til en kop kaffe. I en lænestol sad hendes smilende og høflige mand med en bog. Tankerne om en pensionist tilværelse foran pejsen, swimmingpoolen, bjergene var blevet til et refugium for æsler og mulddyr.
Hun tager sig af udtjente æsler og mulddyr der har arbejdet (hårdt) i byen med at trække varer. Samtidig gjorde hun sig overvejelser om ikke dyrene kunne få en ny funktion i livet. Vi diskuterede altså mulighederne af at etablere Æselassisteret terapi i Marokko!
Jeg har foreløbig tilbudt at komme og undervise, deltage i eventuel fundraising og – og det får i mit hovede karakter af Coen film scene – medvirke til at forklare de lokale myndigheder hvad det går ud på. Æselassisteret terapi…
Vi får se hvor langt Susan kommer med sine planer, jeg er ihvertfald glad ved tanken…
Uanset hvad der kommer ud af det, var mødet med Susan, hendes mand og æslerne en oplevelse af de bedre. Et føl kunne jeg godt have haft med hjem i håndbagagen…

Happyhorses til Jer alle fra folk og fæ på Tudsegård

Truels