Juni 2017

Snehvide (på billedet) er en temmelig direkte hest, og en af de to heste der en gang har sparket mig i de snart 20 år jeg har arbejdet med heste.
Jeg skulle dengang ordne hendes hove og var noget fraværende,- SPARK – og så var jeg nærværende igen. Hun brød sig åbenbart ikke om manicure uden nærvær…
Den anden hest der har sparket mig var Palette der også bor her, men det er en historie I får en anden gang.

Lige så skrap, direkte og med brug for tydelige grænser Snehvide er, ligeså opmærksom, nysgerrig og undersøgende er hun; og gerne en af de første til at hilse på dig hvis du kommer ud på folden. Hun er også en af de tre grunde (den anden var hendes datter; Lille Torden, den tredie Trunte, Fjordhesten) til at jeg har lavet vandrefold – til de af Jer der ikke ved hvad det er, så er det 5-8 m bred fold hvor hestene skal gå langt for at græsse, spise, drikke, hvile, sole, kigge på blomster…? Snehvide fik livsstilssygdommen forfangenhed, der svarer lidt til sukkersyge hos mennesker. For meget æde og for lidt motion.
Så valget stod mellem at skille Snehvide og datteren fra flokken på en lille fold – og tro mig, det er ikke let at holde hende inde…, eller vandrefold. Så da Ruben fra Spanien dukkede op som workaway – Rejsende der arbejder for kost og logi – tog vandrefolden for alvor fat. Og Snehvide og datter (og Trunte der blev alt for tyk) kunne blive sammen med flokken.
Så nu vandres der på Tuse Næs!

Snart drikkes der også champagne fordi på Sankt Hans dag den 24. juni springer de 6 nye hesteassisterede terapeuter ud! Det er det fjerde hold, og lige som med de andre hold har det været en utrolig rejse. Så meget at lære om sig selv, heste, andre mennesker og den kontakt der skaber udvikling. Et hold med meget lyst til at komme ud og arbejde med heste og mennesker, det bliver spændende at følge Jer derude!

Fra en tidligere elev dejlig besked om en kommune der har bevilliget hesteassisteret terapi til en gruppe unge piger! Det bliver også spændende at følge og skønt det offentlige bliver mere og villige til at bevillige hesteassisteret terapi!

PÅ uddannelsen er der flere dygtige gæstelærere der sørger for andre input, vinkler og kontakt end dét jeg gør. Jeg er startet på yderligere samarbejde med Kirsten Sylvest Kleinert der har uddannet psykoterapeuter på DIPU gennem flere år. Vi afholder kommende weekend tre dages kursus i skam og til august starter vi en et-årsgruppe i relationel biologisk traumeterapi. Dét bliver godt! Se http://truels.dk/kurser.html  for info.

Til august skal det femte hold starte på uddannelsen som hesteassisterede terapeuter og det er utrolige 5 år siden at de første startede. Jeg har sammen med min kone, Susse der også er gæstelærer på uddannelsen, afholdt optagelsessamtaler. Supermotiverede ansøgere der vil lave et godt nyt hold.
Der er stadig ledig plads på uddannelsen. Så hvem derude er det der skal med på en uddannelse der sikrer dig personlig udvikling, teoretisk og praktisk forståelse af terapi og hesteassisteret terapi, og et solidt fundament til at arbejde professionelt med mennesker med hestens hjælp?
Tjek http://www.happyhorses.dk/ for mere info.

Med ønsket om en lun, rekreerende og nærende sommmer til alle og: Happyhorses!
Truels