Juli 2014

2/7-14
På årets længste dag… og den med flest solskinstimer…:-),
sprang 8 hesteassisterede terapeuter ud som de første i Danmark.
For 3 år siden sprang ideen ud i mine tanker og sommeren efter mødte de første op til optagelsessamtaler her på Tudsegård.
Gennem 14 kurser og 2 temadage over to år sker en del, hvis man vil læse lidt om det kan man kigge her http://www.heste-nettet.dk/nyheder/10734/
Det har været sjovt, berørende, berigende og stort at følge “HAT” kursister på deres vej (HAT=Hesteassisteret terapeut og rideterapeut).
Dejligt at vi kom så fint i mål! Og dejligt at tanken blev så fin i virkeligheden.
HAT’erne er: Annette Bøttcher Jensen, Camilla Dahlberg, Geralda Bloten, Elisabeth Lund Christensen, Charlotte Lemming, Line Carstens Houmark, Vicky Andersen, Lone Due Jensen.
Jeg ønsker dem tillykke og tillykke til dem som måtte få dem som terapeuter assisteret af heste derude i den virkelige verden!
HAT 14
Til august starter det tredie hold – der er stadig tre ledige pladser! Måske er det dig som kender det menneske som skal være med?
I år udvider Happyhorses med 1-årig efteruddannelse for praktiserende psykologer og psykoterapeuter.
/mennesker/efteruddannelse-i-hesteassisteret-terapi-og-rideterapi.aspx
Jeg er i øjeblikket optaget af mødet mellem mig og hestene – et møde der oftest har været præget af dét jeg vil. Og ofte er det jeg vil at lykkes med noget, opnå noget, præstere noget. Jeg vil lære hesten det ene og det andet (gerne fordi lige dét vil sikre at den kan bære mig uden at tage skade), jeg vil føle lettelse, glæde, frihed, fart… og det bruger jeg så hesten til. Oftest ved at gøre noget; træne fra jorden, træne i longen, træne på ryggen, ride i skoven…
Men hvad er det den vil? Som selvstændigt væsen er der jo også noget den vil. Jeg ved det ikke, jeg kan heller ikke spørge den, men jeg tvivler på at den ville iføre sig sadel og hovedtøj, kaste os op på ryggen og så…
Men at de vil os er jeg ikke i tvivl om. At de er selvstændige, empatiske og kærlige væsener er jeg heller ikke i tvivl om. Jeg kan ikke spørge, men undersøge og udforske hvad der sker imellem os i den sammenhæng og i det møde. At være der sammen med dem.
Når mødets dagsorden bliver … at mødes opstår et andet rum end når vi har dagsordenen fuld af alt dét vi vil.
Lige i øjeblikket betyder disse overvejelser, at jeg træner mindre og mindre og mindre med hestene – jeg ved ikke helt hvor det ender – holder jo stadig meget af følelsen af at sidde på en hest, at blive båret, bevæget (!), men det er jo sådan det er; vi ved ikke hvor det ender.
En gæst her på Tudsegård tog nogle billeder af sin datter sammen med hestene. Jeg så datterens kæmpestore lyst til at komme ud til hestene. Fotos så jeg dagene efter. Det lille væsen havde intet andet end lysten til at komme ud til hestene, hun ville ikke andet end at mødes… Jeg tænker om alt dét jeg har gjort med hestene, er forsøget på at finde dét, Lulu fandt så ubesværet?
Den store Oldenborg Midnight Shadow, ham med sin egen opfattelse og klare udtryk for den, kaldte hun lille skat… Og sådan så det så ud:
Lulu hest Susse og TruelsLulu hest Susse og Truels 2
Jeg blev helt lykkelig og blød indeni – så megen glæde ved at være sammen.
Go’ sommer og Happyhorses