April 2013

9. april ’13 “Nyt fra Tudsegård og hestene”
Lige i smørhullet mellem Palet og Cookie står Farik som hopperne har syntes det er vældig interessant at få besøg af. (Endnu) Én frieser i tilridning her på Tudsegård. Farik er forsøgt tilredet sidste sommer uden held, så nu får jeg fornøjelsen 🙂
Han er en let, slank sporty model, med et vågent sind, første tur til træningsbanen viste dog at han kan bruge mig til at falde ned. Dejligt.
Flokken har som sædvanligt haft let ved at sige velkommen, efter to dage er det kun Shadow som finder det nødvendigt at give den unge fyr brug for sine lange ben.
Tilskriver det en eller anden form for Karma 😉 at jeg nu igen har frieser på gården, deres %vise andel af træningsheste her overstiger langt hvor mange der er her i landet… Måske var jeg hollandsk marsk bonde før…

Uddannelsen i hesteassisteret terapi havde i weekenden 2 dages besøg af Ulla Rung Weege. Hun er psykolog, kroppsykoterapeut og leder af www.skolenforpsykosomatik.dk og vel nok Danmarks førende indenfor moderne traumatologi. Hun underviste i nervesystemet og hvordan vores erfaringer på godt og ondt lejrer sig i det. Det var berigende, lærerigt og livfuldt at have besøg af Ulla.
Stort tak til Ulla, som gerne vil komme igen – dét er jeg glad for. Ulla er nærværende og engageret i sin store viden.

I torsdags havde jeg besøg af en russisk leder af en behandlingsinstitution for drenge med svære psykosociale problemer. De har indtil nu arbejdet med bl.a. eventyr terapi og tegneterapi. Han havde nu fået færten af at hestene vil kunne hjælpe og i den anledning besøgte han Danmark for at høre om erfaringer her.  Jeg bliver altid så glad når flere får øje på mulighederne med heste og heling.

Og så lidt praktisk:

D. 24.4. afholder jeg informationsmøde om uddannelsen i hesteassisteret terapi her på Tudsegård, www.happyhorses.dk
Her vil jeg fortælle om uddannelsens form, indhold og sigte, erfaringer fra det første år, svare på de spørgsmål jeg kan og i det hele taget gøre nysgerrige klogere på uddannelsen.
Tilmelding til informationsmøde på mail eller telefon 26 82 12 62 til mig.

Torsdag 11.4. kl 19 holder jeg foredrag for Arnakur, Odsherreds Islandsheste forening i Pakhuset, Nykøbing Sj.

26.-28. april tilbyder jeg intro kursus om heste, nærvær og følelser. Med mine heste. Stadig ledige pladser.

Se min hjemmeside for yderligere info.

Happy Spring Horses. Truels