April 2012

20. april ’12 “Tudsegård i forårssol”

Hej alle!

Med hele ribben er det det skønt at kunne trække forårsluft… Og der siver da lidt ind her på kontoret.

Palette nyder forårssolen og Kjeld Pommefrite venter mens jeg er på fold…

Alle heste nyder solen og smider pels i lange baner mens jeg lægger planer.

Onsdag 25. drager jeg mod vest for at holde Informationsmøde om uddannelsen til Hesteassisteret terapeut. Det foregår hos Susan Kærgaard på Blueberry hill (se www.blueberryhill.dk) kl 19. Tilmelding ikke nødvendig – vi håber at kunne være i Susans hyggelige (store) køkken, men er interessen overvældende improviserer vi! I forbindelse med mødet tilbyder jeg sessioner. Med eller uden hest. Infomøde pris 500,-. Skriv eller ring hvis du skal have en tid.

Ugen efter er der info møde her på Tudsegård onsdag 2. maj kl 19.

Jeg glæder mig til at se ansigter på de mange der har skrevet og spurgt til uddannelsen!

En ny hest pryder folden; Rinske, en frieserhoppe jeg har fornøjelsen af at træne en måned. Hendes ejer bor tæt på så nu prøver jeg også at have en hest der strigles og flettes hver dag…:-) Dejlig hest med stor udstråling, en fornøjelse at træne!


Det er s’gu forår også for mig og hestene – dejlig interesse for uddannelsen og kurserne, gode foredrag i det ganske land med søde hestefolk – det har været en lang proces med at finde ind til præcis dét jeg kan med heste og mennesker, og kunne formulere det så verden kan få det at vide!
Snart får flere det at vide, Eva Nystad, freelancejournalist, forfatter, maler med mere, interviewede mig i går, inden vi havde set os om var der gået 5 timer med fotosession med fotografen og mange ord om heste, mennesker liv og andet godt fra havet. Dét bliver til artikel i Nordvest Nyt – det gamle Holbæk Amts Venstreblad. Dejligt.

Gumlemeditationens lydfil er nu afprøvet på mit inspirationshold hos Ulla Rung Weeke, og de ku’ li’ det! Jesper lydmand lægger sidste hånd på den og snart er den til download på nettet. Premiere mail følger.

Kjeld Pommefrite, grand danoisen, har vænnet sig til hestene, Shadow lærte ham det på den hårde måde; Pommefrite fjollede og hoppede bag  ved ham og fik en størrelse stor hov, hylede og var en erfaring klogere. Han elsker at være med ved ridebanen, nu med mere ro og større afstand til baghove… Det skulle jo læres…

Houdini og Houdina, Baloo og Snehvide, bruger deres Shetlænder forstand og kommer ud uden jeg fatter hvordan det kan lade sig gøre… Heldigvis lurer der græs lige om hjørnet, i næste uge får de alle lov at komme ud på løbegang og vænne sig til det grønne græs.

Næste weekend kommer 10 og skal på introkursus i “Med hesten som hjælp”, jeg glæder mig endnu en gang til at se heste og mennesker i forunderlig og foranderlig væren sammen.
Kurset af samme slags i juni har stadig ledige pladser, såååe det.

Nu går jeg ud i solen og træner med Rinske!
Happyhorses, Truels